The pavilion contains several layers that together provide shelter and social space for dining. The project is to be thought of as a heavy base melting together with the sky. A heavy floorscape rest on the sand, rising from the ground. Light membranes create protecting clouds hovering above the social space.

The landscape

The basis of the unit is a timber landscape that merges together with the surrounding sand. This landscape becomes a furniture, embracing a fireplace. The angles and leveling of the floor create different zones and comfortable situations to sit down and rest.

The construction

Tripoded wood volumes and slim steel coloumns hold up a membrane ceiling. They are carefully placed according to the activities. The volumes host a kitchen for preparing of food and storage. They work together with the floor to create spaces to sit.

The membrane

The ceiling consists of nine membranes that protect from direct sun light. They filter light and shelter from rain and wind. Each membrane is connected in four points. They are stretched with wires, and have hyperbolic paraboloid surfaces.

 

Project title: Las Piedras del Cielo
Construction year: 2012
Architects: Mari Beate Nastad Heum, Katarina Sæbø Dale, Thomas Notland, Kjersti Lindheim, Rikke Christine Nyrud, Erik Matzow, Robin Rakke, Bjarte Stav, Kazhin Al Beyboni, John-Roe Luna, Line Mari Haugland
Supervisiors: Christian Hermansen, Michael Hensel
Structural Engineer: Solveig Sandnes
Chile construction team: Eduardo Retamales Fernandez, Valentina Bernales, Maria Belen Reed, Claudia Cavaleiro, Camilla Corces, Lars Egge, Isabel Klahn, Juan Rose Rojas, Monteserrat Rojas, Tuva Skaret, Catalina Tapia, Regina Weber, Paulina Valdivia, Nicolas Vallejos, Paula Yanez

 

Project details